Home BilarKöpa begagnad Volkswagen

Köpa begagnad Volkswagen

Att köpa en begagnad bil är ofta ett smart alternativ för den som vill ha en lite lägre prislapp. Volkswagen och då i synnerhet Golf är mer populära än någonsin. Tack vare att den sjunde generationen Golf kom till Sverige förra året har utbudet ökat.

Att tänka på när du ska köpa Golf

Den femte generationens Golf, som tillverkades mellan år 2003 och 2007, är ett bra val av begagnad bil. I synnerhet om du väljer dieselmotorn på 140 hästar får du en bil som både är pigg och drar lite bränsle. Att den dessutom är fyrhjulsdriven passar perfekt för svenska förhållanden med besvärliga vägar på vintern och en eventuell husvagnssemester på sommaren.

Nackdelen är att priserna brukar vara lite i överkant på en begagnad Golf. En bil från den femte generationen som har gått runt 15 000 mil får du ofta räkna med att lägga ut åtminstone 75 000 kronor för. Att en del av bilarna som säljs har dålig utrustning behöver inte vara något större problem eftersom utbudet är stort och du har därför många att välja bland. En Golf ger dig mycket bil för pengarna. Fakta om femte generationens Golf är hämtat från Expressen.

Meka eller serva själv

För dig som vill fixa själv med din Volkswagen är det inte svårt att vare sig hitta reservdelar eller instruktioner. Både reservdelarna och instruktionerna hittar bland annat på Mekanika. Hos dem kan du söka på ditt registreringsnummer för att butiken ska kunna plocka fram rätt produkter till dig. Du kan också välja att söka manuellt på märke och modell.

Allmänna råd

Som vid alla köp av begagnade bilar finns det saker att tänka på när du köper en Volkswagen.

  • Välj rätt modell utifrån vilka krav du har.
  • Studera annonser för att få veta hur utbudet är och på vilken nivå priserna ligger. Information om begagnade bilar och vanliga fel hittar du i Begköpguiden.
  • Hos en bilhandlare får du oftast en större trygghet i form av en garanti, men en privatperson ger dig nästan alltid ett lägre pris.
  • Undersök bilen eller låt en teststation göra det, exempelvis Bilprovningen. Att du ska provköra bilen är självklart.
  • Kolla serviceboken för att se om bilen har servats med rätt intervaller.
  • Pruta. Det är nästan alltid är en prutmån pålagd på priset.