Home BilarTransportbilar från Volkswagen

Transportbilar från Volkswagen

Marknaden för transportbilar håller på att backa, menar många. Huruvida detta stämmer är dock oklart menar Motorbranschens Riksförbund.

I ett nyhetsbrev uppger de att marknaden är instabil och därför är det svårt att avläsa trender. Hur Volkswagen påverkas av detta kan man undra då detta märke är oerhört populärt inom lätta lastbilar och bussar. Deras Typ 1 och 2 kunde man se snart sagt överallt under många år. Hur pass populära de var kan man se i dagens veteranbilsstall, där platsar de på plats två efter “bubblorna” i alla former. Det finns museer för denna kära bil, i Sverige såväl som i Wolfsburg – givetvis – och andra platser i världen. I Pålsboda har vi Holmgrens, som skryter med att de är “Världens största Volkswagenmuseum!”

3043806-volkswagen

Storlek och klass

Volkswagenbilar är indelade i åtta segment efter storlek, klass och bruksegenskaper. Beträffande transportbilar är det LT och Crafter som gäller. Dessa är förhållandevis smidiga modeller som lämpar sig väl för stadstrik.

Inom den tunga lastbilsgenren har inte Volkswagen någon modern uppsättning, man koncentrerar sig idag på lätta fordon. Den som vill utöka sitt åkeri med lastbilar av långtradartyp bör vända blickarna mot en annan tillverkare. En med ett riktigt intressant utbud av fordon och bra service är DAF Sweden – i deras utbud hittar du garanterat en passande lastbil. Närmaste möjligheter att studera dess park ges i motorutställningar, närmast 23 augusti med Elmia Lastbil 2014. Där visas hela DAF:s Euro 6 utbud. Monter U:583 och U:813, är det som gäller.

Lastbilsträff

Vill man få möjlighet att titta på och i vissa fall provköra lastbilsmodeller är diverse mässor och lastbilsträffar man bör besöka. Entreprenad Live arrangeras i år i Göteborg på Stora Holm. Det är en mässa som har alla tänkbara inslag förutom utställning. Seminarier, provkörningar och demonstrationer anordnas 4-6 september. Samtidigt går Skåne Truckshow av stapeln. Den benämns som “Lastbilsträffen för alla!”